Oficiální stránky Tomáš Bartůněk
Oficiální stránky
  přidat osobnost

Oficiální stránky Tomáš Bartůněk

Tomáš Bartůněk oficiální stránky
Foto zdroj: tomasbartunek.com

Jméno: Tomáš Bartůněk

Návrh opravy odkazu:

» chcete raději komplexní změnu?
Tomáš Bartůněk má na sebe kontakt zde: tomasbartunek.com/kontakty.htm

Diskuse o osobnosti zde: Místní diskuse

Kdo je Tomáš Bartůněk?

Operní, operetní a muzikálový herec. V současné době vystupuje v Polské krvi, Třech mušketýrech a Les Misérables v GoJa Music Hall. Tomáš Bartůněk se narodil 11. srpna 1964 v Praze. Zpěvu se věnoval soukromě u profesora Jankovského a I. Kusnjera již při studiu na strojní fakultě ČVUT. Po absolvování vysoké školy se stal členem sboru Státní opery Praha. Od roku 1993 účinkoval v divadle J. K. Tyla v Plzni, kde získal sólistické angažmá. V tomto divadle ztvárnil mnoho rolí ( Pater Guardino - Síla osudu, Osmin - Únos ze Serailu ). Během své kariéry vystupoval nejen v České republice, ale i v Německu, Rakousku, Švýcarsku či Austrálii. V roce 1995 měl premiéru později velice úspěšný muzikál Dracula, kde Tomáš ztvárnil hlavní roli hraběte Draculy. O tři roky později si Draculu zahrál i u našich východních sousedů, v Bratislavě a Prešově. V roce 1997 se Tomáš zúčastnil festivalu v australském Perthu, kde se představil v roli Leporella v Mozartově Donu Giovannim. Do Austrálie se ještě vrátil o dva roky později v Berliozově Faustově prokletí. V letech od 1998 do 2003 ztvárnil mnoho rolí v operách i operetách: Faust a Markétka, Joseph Merrick zvaný Sloní muž, Síla osudu, Únos ze Serailu, Béatrice et Bénédict. V roce 2001 se Tomáš opět vrátil na Slovensko, ale tentokrát v roli Osudu v muzikálu Krysař. Poté následovaly další muzikálové role: v roce 2001 - Morcerf v muzikálu Monte Cristo, v roce 2003 měl v pražské Goja Music Hall premiéru muzikál Les Misérables - Bídníci, kde si Tomáš zahrál policistu Javerta. V roce 2004 - Buckingham v muzikálu Tři mušketýři a rok později Tomáš přijal účinkování v muzikálu Jekyll & Hyde, kde ztvárňuje Johna Uttersona. V roce 2007 - si Tomáš připsal do svých operetních rolí účinkování v operetě Polská krev, kde ztvárňuje hlavní roli Jana Zaremby a taktéž účinkování v muzikálu Limonádový Joe, který se hraje v Hudebním divadle Karlín. V současné době Tomáš vystupuje v muzikálu Les Misérables - Bídníci, Tři mušketýři a v operetě Polská krev.

Tomáš Bartůněk diskuse

Jak na vás Tomáš Bartůněk působí? Co pěkného byste řekli? Co se vám líbí?

Komentář  
Jméno     Věk (volitelně)

 

Následují komentáře návštěvníků. Kterýkoli komentář může být vymazán, zvláště urážlivé nebo vulgární, které nejsou povoleny. Nahlásit komentář »

Anonym 8942 30.06.2012 08:09
Moc pěkný chlap.

Alex 82665  21 let 15.06.2012 11:20
Neuvěřitelný zpěvák . jeho hlas je o pravdu úžasný.co víc dodat =)


světlometyrubrikysynonyma

Seznamka

Oficiální stránky dalších známých osobností

oficiální stránky Petr Kutheil oficiální stránky Jaromír Hnilica oficiální stránky Genny Ciatti oficiální stránky Petr Ševčík oficiální stránky Fero Fenič oficiální stránky Johana Hájková oficiální stránky Dannie

Další osobnosti | Petr Kutheil | Jaromír Hnilica | Genny Ciatti | Petr Ševčík | Fero Fenič | Johana Hájková | Dannie |

Popisy českých osobností pocházejí z oficiálních stránek osobnosti, nebo ze stránek wikipedia, nebo jsou vlastní tvorbou.

Vložit osobnost / Oficiální Stránky © OficialniStranky.cz / opravit údaj
Tyto stránky používají soubory cookie k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam. Používáním stránek s tímto souhlasíte. Další podrobnosti