Oficiální stránky Adam Plachetka
Oficiální stránky
  přidat osobnost

Oficiální stránky Adam Plachetka

Adam Plachetka oficiální stránky
Foto zdroj: adamplachetka.com

Jméno: Adam Plachetka

Návrh opravy odkazu:

» chcete raději komplexní změnu?
Adam Plachetka má na sebe kontakt zde: www.adamplachetka.com/?apl=htc&soubor=kontakt&..

Diskuse o osobnosti zde: Místní diskuse

Kdo je Adam Plachetka?

Adam Plachetka absolvoval roku 2006 na Pražské konzervatoři u prof. Luďka Löbla. Je vítězem Duškovy mozartovské soutěže, Soutěže duchovní a kncertní hudby v Kroměříži, Soutěžní přehlídky konzervatoří ČR v Pardubicích, soutěže Pražský pěvec a Mezinárodní pěvecké soutěže Antonína Dvořáka v Karlových Varech, kde navíc získal cenu Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK, cenu Viléma Zítka a cenu nakladatelství Editio Bärenreiter Praha. V Národním divadle v Praze debutoval roku 2005 ve Čtyřnotové opeře Toma Johnsona. Od té doby zde nastudoval Míchu (Prodaná nevěsta), Masetta (Don Giovanni) a Publia (La clemenza di Tito). Ve Státní opeře Praha vystupuje jako Basilio (Il barbiere di Siviglia) a Papageno (Die Zauberflöte). Věnuje se také koncertní činnosti s mnoha českými orchestry (Filharmonie Bohuslava Martinů, Plzeňská filharmonie, Pražská komorní filharmonie, Státní filharmonie Brno, Symfonický orchestr hlavního města Prahy FOK a Symfonický orchestr Karlovy Vary) a barokní hudbě (Collegium Marianum, Ensemble Baroque, Solamente Naturali) Vystupuje pod taktovkou dirigentů jako Christoph Böhm, Alessandro De Marchi, Enrico Dovico, John Fiore, Asher Fisch, Valery Gergiev, Gulliaume Tourniaire nebo Caspar Richter Účinkuje v inscenacích režisérů Ursel a Karl-Ernsta Herrmannových, Piera Liugiho Pizziho a Philippa Stölzla. Spolupracuje se Salzburger Festspiele (Benvenuto Cellini) a s Korean Opera Group (Rinaldo). Účinkoval na Smetanově Litomyšli a na Svatováclavském festivalu v Praze a v Ostravě. Pravidelně se účastní Znojemského hudebního festivalu (Acis and Galatea, Don Giovanni).

Adam Plachetka diskuse

Jak na vás Adam Plachetka působí? Co pěkného byste řekli? Co se vám líbí?

Komentář  
Jméno     Věk (volitelně)

 

Následují komentáře návštěvníků. Kterýkoli komentář může být vymazán, zvláště urážlivé nebo vulgární, které nejsou povoleny. Nahlásit komentář »

JarmilaJaroš 89522 04.05.2017 09:45
Milý Adame,přeji Ti k dnešním narozeninám hodně zdraví,štěstí a aby Ti to zpívalo stále výborně a aby jsi měl stále radost ze svých holek.
To Ti přeje teta Jarmila z Orlové

Marie 4666  74 let 31.07.2016 22:57
Vynikající člověk i zpěvák. Má úžasné charizma. Přeji hodně zdraví.

DagmarBejčko 37205  60 let 07.07.2016 16:33
Konečně máme zase hlas.Když slyším váš hlas tak ho i cítím .Jde přímo ze srdce.Dejte na sebe pozor.

Antonín 14773  62 let 02.01.2014 08:39
vynikající pěvec a sympatickým a skromným vystupováním působí opravdu skvěle,včerejší Novoroční koncert v Brně byl velký zážitek

MilušeJuř 78227  56 let 29.07.2012 20:39
Úžasný koncert ze Znojma - hluboký zážitek, hluboký dík! Hodně štěstí na Vaší hudební cestě k obohacení nás všech, pane Plachetko!

Evík 88221 04.05.2009 10:15
Milý Adame, přejeme všechno nejlepší k dnešním narozeninám a ať se všechno daří k plné spokojenosti!
Zbraslavský Fanklub.

Hájková Jarm. 89257  50 let 14.02.2009 18:41
Dnes jsem měla tu čest vidět ve Stavovském divadle v Praze operu Don Giovanni v hlavní roli s Adamem Plachetkou. Bylo to úchvatné, pane Plachetko, bravo!!


světlometyrubrikysynonyma

Seznamka

Oficiální stránky dalších známých osobností

oficiální stránky Mahulena Bočanová oficiální stránky Miloslav Konig oficiální stránky Jiří Kos oficiální stránky Michaela Linková oficiální stránky Zuzana Jandová oficiální stránky Radka Pilná oficiální stránky Petr Adam

Další osobnosti | Mahulena Bočanová | Miloslav Konig | Jiří Kos | Michaela Linková | Zuzana Jandová | Radka Pilná | Petr Adam |

Popisy českých osobností pocházejí z oficiálních stránek osobnosti, nebo ze stránek wikipedia, nebo jsou vlastní tvorbou.

Vložit osobnost / Oficiální Stránky © OficialniStranky.cz / opravit údaj
Tyto stránky používají soubory cookie k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam. Používáním stránek s tímto souhlasíte. Další podrobnosti